Slastne mini pice, ki presenetijo goste.
Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 30 minut
Za pripravo potrebujemo
Testo za pico 500 - 550 g (za hitro pripravo kupimo že razvaljano sveže kvašeno testo za pico ali pa testo naredimo sami - glej recept Testo za napolitansko pico :))
Kuhan pršut 200 g
Sveže gobe 200 g (rjavi šampinjoni ali jurčki) - opcijsko
Ribani sir Mozzarella 125 g
Ribani sir Gouda 125 g
Paradižnikova passata 100 g
Sol 2 ščepca
Origano 4 ščepce
Olivno olje po potrebi
Gobe narežemo na manjše kose, jih popražimo in jih ne solilmo. Odstavimo jih, da se ohladijo. Na delovno površino razprostremo testo za pico in ga premažemo s paradižnikovo passato. Zgornji del testa ne premažemo, da se nam bo pri zavijanju na koncu prijel skupaj. Po namazani površini enakomerno potresemo sol in origano. Nato na premazano testo zložimo rezine kuhanega pršuta. Oba ribana sira v posodi zmešamo in ga potresemo enakomerno po površin (50-100 g sira si prihranimo za posutje picic pred peko). Na koncu na sir potresemo še popražene gobe. Vse kupaj nato zavijemo v rolado.
Priprava pekača in rezanje picic
Pripravimo si pekač, nanj položimo peki papir in ga dobro premažemo z olivnim oljem (najlažje s silikonskim čopičem). Rolado za picice si položimo na rezalno desko in jo razrežemo na 2 cm debele rezine. Vsako rezino s prsti dobro stisnemo in položimo na pekač.
Ko zložimo vse picice na pekač, jih s čopičem premažemo z olivnim oljem in jih potresemo s preostallim ribanim sirom.
Peka in postrežba
Pečico predhodno ogrejemo na 200 stopinj celzija. Ko pečica doseže željeno temeperature nastavimo pečenje z ventilacijo in picice na pekaču vstavimo v srednji del pečice. Pečemo 15 minut.
Po 15 minutah picice odstranimo iz pečice in jih pustimo počivati 5 minut, da se malo ohladijo. Postrežemo sveže in tople. V kolikor jih potrebujemo kasneje jih zavijemo v alu folijo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments
Izgleda čudovito in vem, da je odličnega okusa.
Super recept! Definitivno ostajajo na mojem seznamu za zabave. Gostje so bili navdušeni :)