Fuzija burgerja in pleskavice s pečeno slanino.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 2 ure
Priprava mletega mesa za cca 20+ burger pleskavic
Goveje mleto meso 2200 g
Pečena slanina 450 g
Čebula 3 kos
Šalotka 1 kos
Začimbe (dimljena paprika, česen v prahu, čebula v prahu, zdrobljen črni poper, peteršilj, drobnjak) - lahko jih dodamo posamezno ali pa uporabimo mešanico
Sol po okusu
Peki papir - narezan na pravokotnike
Za pripravo odličnih burger pleskavic uporabimo sveže mleto goveje meso proste reje, ki ga najprej začinimo in dobro premešamo (pregnetemo z rokami), da se vse začimbe lepo povežejo z mesom.
Pečeno slanino, čebule in šalotko narežemo na drobno in dodamo k mesu.
Vse skupaj temeljito pregnetemo z rokami, da se vse sestavine združijo v celoto. Mešanico poskusimo in jo po potrebi dosolimo ali dodatno začinimo po okusu.
Oblikovanje burger pleskavic
Za vsako burger pleskavico vzamemo med 135 in 145 g mesne mešanice in jo oblikujemo v kroglico.
Oblikovane mesne kroglice nato sploščimo v disk. Pri tem si lahko pomagamo z orodjem ali pa jih oblikujemo z rokami.
Oblikovane burger pleskavice zlagamo na peki papir, da se ne sprimejo in tako jih lahko shranimo v zamrzovalniku za kasneje. Peki papir si predhodno narežemo na pravokotnike.
Add comment
Comments