Recept za pripravo puhaste omlete s pršutom in sirom.
Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 15 minut
Za pripravo potrebujemo
Jajca 3 kos
Pršut 6 rezin
Ribani sir Gouda 50 g
Čedar sir v lističih 2 kos
Petršilj 10 g
Maslo 20 g
Sol
Poper
Jajca ubijemo in jih ločimo na rumenjake in beljake.
Beljake rahlo posolimo in jih penasto umešamo ter jih shranimo v hladilniku.
Rumenjake začinimo s soljo in poprom in jih premešamo. Dodamo sesekljan petršilj in vse skupaj zmešamo, da dobimo enakomerno zmes.
Mešanico rumenjakov in petršilja dodamo masi iz beljakov in jo na rahlo umešamo, da dobimo enakomerno zmes..
V ponvi raztopimo maslo in celotno ponev premažemo z maslom. Tudi stranice ponve, da se nam masa pri peki ne prijemlje ob ponev.
V ponev stresemo zmes iz beljakov in rumenjakov ter jo enakomerno razporedimo po ponvi.
Pokrijemo s pokrovko in pečemo na srednjem ognju približno 5-7 minut.
Ko masa zgoraj deloma zakrkne, dodamo lističe Čedar sira, rezine pršuta in potresemo z ribanim Gauda sirom.
Pečemo na nizkem ognju, da se nam sir delno stopi. Z lopatko prepognemo omleto in jo popečemo še ob strani. Sufle omleto previdno odstranimo iz ponve in jo postrežemo toplo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments