Preprost recept za pripravo zdrave in okusne juhe iz zelja in krompirja.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 50 minut
Za pripravo potrebujemo
Zelje 700 g
Krompir 450 g
Čebula 150 g
Česen 3 stroki
Lovorjev list 2 kos
Začimbna mešanica za juhe - Nahrin
Mleta rdeča paprika 1 žlica
Pšenična moka 1 žlica
Poper v zrnu 1 čajna žlička
Sol
Olivno olje
Drobnjak
Zelje operemo in narežemo na trakove. Krompir olupimo in narežemo na manjše koščke. Na drobno nasekljamo čebulo in česen.
V lonec damo zelje in krompir ter zalijemo z vodo. Dodamo še lovorova lista in poper v zrnu. Premešamo, pokrijemo s pokrovko in kuhamo 20 minut.
Med kuhanjem zelja in krompirja pripravimo podmet. V ponev damo olivno olje in ga segrejemo.
Na segreto olje dodamo čebulo, jo pražimo, da postekleni in nato dodamo še česen.
Ko česen zadiši, dodamo žlico moke in žlico mlete rdeče paprike. Premešamo in rahlo prepražimo.
Dodamo 100 ml vode in mešamo ter pražimo, da se zgosti.
Ko se podmet zgosti, ga dodamo kuhanemo zelju in krompirju. Temeljito premešamo in kuhamo 20 minut.
Juho začinimo s soljo, poprom in začimbno mešanico za juhe (opcijsko lahko dodamo še malo masla in sojine omake) in kuhamo še 5 minut. Tokrat sem uporabil začimbno mešanico za juhe - Nahrin. Juho naložimo na servirni krožnik, potresemo z drobnjakom in postrežemo toplo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments