Piščančje rolce s tatarsko omako

Published on 6 December 2022 at 10:11
Rating: 5 stars
3 votes
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično

Preprost recept za pripravo rolc iz piščančjega mesa, sira in pečene slanine z domačo tatarsko omako.

Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 80 minut

Za pripravo potrebujemo

Piščančja prsa brez kože 400 g

Testo za pico 550 g (lahko uporabimo kupljeno testo ali pa ga pripravimo sami - glej recept za pica testo, ki ga lahko pustimo vzhajati le 60 minut - Testo za napolitansko pico)

Pečena slanina 200 g

Ribani sir Livada 250 g

Začimbna mešanica za perutnino - Nahrin

Sol 

Poper

Sezamova semena

Olivno olje

 

Za tatarsko omako:

Majoneza 165 g

Gorčica 1 žlica

Srednje velike kisle kumarice 3 kos

Petršilj 6 vejic

Kapre 6 kos

Čebula 1/4 kos

Česen 1 strok

Sol

Beli poper

 

Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično

Najprej pripravimo tatarsko omako. Petršilj, čebulo, česen, kapre in kisle kumarice na drobno sesekljamo v sekljalniku ali pa jih sesekljamo z nožem.

Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično

Majonezi dodamo gorčico in sesekljane sestavine ter premešamo. Po okusu začinimo s soljo in dodamo ščepec belega popra.

Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično

Vse skupaj temeljito premešamo in postavimo v hladilnik za 50-60 minut.

Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično

Za pripravo piščančjih rolc si pripravimo vse potrebne sestavine.

Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično

Piščančja prsa narežemo na majhne koščke. Začinimo jih s soljo in poprom ter dodamo 1 žlico začimbne mešanice za perutnino - Nahrin.

Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično

Dodamo par kapljic olivnega olja in vse skupaj temeljito premešamo.

Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično

Dodamo še riban sir in premešamo, da dobimo enakomerno maso. Nekaj sira si prihranimo.

Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično

Pripravimo pekač na katerega damo peki papir in ga s čopičem naoljimo. Vmes prižgemo pečico in jo nastavimo na 200 stopinj celzija.

Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično

Razprostremo testo za pico in ga razrežemo na 8 pravokotnikov.

Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično

Na vsak pravokotnik naložimo rezino pečene slanine. Nato dodamo maso iz piščančjega mesa in sira. Zavijemo v rolco in naložimo na pekač.

Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično

Vse rolce premažemo z oljem. Posujemo jih s sezamovimi semeni in sirom ter postavimo v pečico. Pečemo 15 minut na 200 stopinjah celzija v sredini pečice na ventilacijskem načinu.

Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično

Ko so rolce pečene jih vzamemo iz pečice in jih zložimo na servirni krožnik. Zraven dodamo še tatarsko omako in postrežemo toplo.

 

Pa dober tek.

Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično
Piščančje rolce s tatarsko omako - recept Kulinastično

Add comment

Comments

There are no comments yet.