Preprost recept za pripravo rolc iz piščančjega mesa, sira in pečene slanine z domačo tatarsko omako.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 80 minut
Za pripravo potrebujemo
Piščančja prsa brez kože 400 g
Testo za pico 550 g (lahko uporabimo kupljeno testo ali pa ga pripravimo sami - glej recept za pica testo, ki ga lahko pustimo vzhajati le 60 minut - Testo za napolitansko pico)
Pečena slanina 200 g
Ribani sir Livada 250 g
Začimbna mešanica za perutnino - Nahrin
Sol
Poper
Sezamova semena
Olivno olje
Za tatarsko omako:
Majoneza 165 g
Gorčica 1 žlica
Srednje velike kisle kumarice 3 kos
Petršilj 6 vejic
Kapre 6 kos
Čebula 1/4 kos
Česen 1 strok
Sol
Beli poper
Najprej pripravimo tatarsko omako. Petršilj, čebulo, česen, kapre in kisle kumarice na drobno sesekljamo v sekljalniku ali pa jih sesekljamo z nožem.
Majonezi dodamo gorčico in sesekljane sestavine ter premešamo. Po okusu začinimo s soljo in dodamo ščepec belega popra.
Vse skupaj temeljito premešamo in postavimo v hladilnik za 50-60 minut.
Za pripravo piščančjih rolc si pripravimo vse potrebne sestavine.
Piščančja prsa narežemo na majhne koščke. Začinimo jih s soljo in poprom ter dodamo 1 žlico začimbne mešanice za perutnino - Nahrin.
Dodamo par kapljic olivnega olja in vse skupaj temeljito premešamo.
Dodamo še riban sir in premešamo, da dobimo enakomerno maso. Nekaj sira si prihranimo.
Pripravimo pekač na katerega damo peki papir in ga s čopičem naoljimo. Vmes prižgemo pečico in jo nastavimo na 200 stopinj celzija.
Razprostremo testo za pico in ga razrežemo na 8 pravokotnikov.
Na vsak pravokotnik naložimo rezino pečene slanine. Nato dodamo maso iz piščančjega mesa in sira. Zavijemo v rolco in naložimo na pekač.
Vse rolce premažemo z oljem. Posujemo jih s sezamovimi semeni in sirom ter postavimo v pečico. Pečemo 15 minut na 200 stopinjah celzija v sredini pečice na ventilacijskem načinu.
Ko so rolce pečene jih vzamemo iz pečice in jih zložimo na servirni krožnik. Zraven dodamo še tatarsko omako in postrežemo toplo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments