Recept za pripravo sočnega tomahawk zrezka pečenega v pečici.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 30 minut
Za pripravo potrebujemo
Goveji zrezek Tomahawk - mesarija Avbelj
Rožmarin
Česen
Maslo
Olivno olje
Sirni zeliščni namaz
Sol
Poper
Meso predhodno vzamemo iz hladilnika in ga pustimo 60 minut na sobni temperaturi. Tokrat sem uporabil vrhunsko sveže goveje meso mesarstva Avbelj - www.okusiavbelj.si. Meso temeljito osušimo s papirnato brisačko in ga na vseh straneh začinimo s soljo in poprom. Prižgemo pečico in jo segrejemo na 250 stopinj celzija.
Na meso naložimo rožmarin in delno strt česen. V sredino najdebelejšega dela mesa pa vstavimo temperaturno sondo in vse skupaj prestavimo na rešetko za peko, ki jo nastavimo nad pekač s peki papirjem. Meso pečemo do notranje temperature 50 stopinj celzija.
Ko je meso pečeno, ga odstranimo iz pečice, odstranimo rožmarin in česen ter nanj naložimo nekaj masla. V ponvi segrejemo olivno olje in zrezek 1 minuto pečemo v ponvi. Na zgornjo stran mesa naložimo nekaj masla in ga po minuti peke obrnemo in popečemo še na drugi strani. Popečeno meso odstavimo na leseno desko in ga pustimo počivati 10 minut.
V ponev, kjer smo popekli meso, dodamo 2 žlici sirnega zeliščnega namaza in temeljito premešamo, da dobimo omako, ki jo nalijemo v srevirno posodico.
Po 10 minutah meso narežemo na trakove. Dodamo svež kruh in postrežemo toplo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments