Recept za pripravo svinjske ribice s panceto, bučkinim karpačom in pršutom.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 30 minut
Za pripravo potrebujemo
Svinjska ribica 1000 g - mesarija Avbelj
Panceta 60 g - mesarija Avbelj
Pršut 4 rezine
Mleta rdeča paprika
Olivno olje
Sol
Poper
Panceto nazrežemo na koščke. V posodici pripravimo premaz za svinjsko ribico tako, da zmešamo mleto rdečo papriko, sol, popper in olivno olje.
Z lupilnikom pripravimo bučkin karpačo.
Svinjsko ribico temeljito premažemo s premazom.
V pekač nalijemo olivno olje in nanj naložimo premazano meso.
Na meso naložimo panceto, plast bučkinega karpača in začinimo s soljo, rahlo prelijemo z olivnim oljem ter popopramo.
Naložimo rezine pršuta. Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija in pečemo 25 minut.
Pečeno svinjsko ribico po 25 minutah vzamemo iz pečice in jo odložimo za 5 minut na rezalno desko ali pladenj. Po 5 minutah jo narežemo na rezine, naložimo na servirni krožnik in postrežemo toplo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments