Preprost recept za pripravo ocvrtih tuninih žepkov iz toasta in krekerjev.
Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 20 minut
Za pripravo potrebujemo
Tunina v koščkih v lastnem soku 150 g
Toasti veliki 10 kos
Krekerji 1 paket oz. 100 g
Pražena čebula 2 žlici (lahko nadomestimo s svežo nasekljano čebulo 1 kos)
Sir 100 g
Jajca 2 kos
Majoneza 5 žlic
Sol
Poper
Olje za cvrtje
V posodico z majonezo dodamo tunino, začinimo s soljo in poprom ter temeljito premešamo.
Krekerje damo v vrečko, jih z valjarjem ali kuhinjskim kladivom zdrobimo v drobtine, in ji naložimo na krožnik.
Toaste obrežemo in povaljamo, da jih sploščimo. Najbolje je uporabiti čimbolj sveže toaste.
Razžvrkljamo jajci in jih damo na krožnik.
Toast na robovih rahlo premažemo z jajcem in naložimo tunin nadev ter sir. Vse skupaj prepognemo in ob robovih zatesnimo z vilico. Pazimo, da ne damo preveč nadeva, ker nam toast lahko poči.
Napolnjene toaste oz. žepke pomočimo v razžvrkljana jaca in jih povaljamo v drobtinah iz krekerjev.
V ponvi segrejemo olje in ocvremo tunine žepke do zlatorjave barve. Odlagamo jih na krožnik na katerega naložimo papirnate brisačke, da vpijejo odvečno olje. Žepke postrežemo tople.
Pa dober tek.
Add comment
Comments