Slastni azijski cmočki polnjeni z rahlo pikantnim nadevom iz kozic in zelenjave.
Zahtevnost: 3 / Čas trajanja: priprava 30 minut, dušenje 25 minut, kuhanje 35 minut, oblikovanje 90 minut (za 60 kosov), parjenje 7 minut, praženje 10 minut
Za pripravo potrebujemo
Kozice 540 g
Testo za Gyoze 500 g
Bučke 500 g
Korenje 400 g
Čebula 300 g
Kitajsko zelje 200 g
Česen 40 g
Maslo 30 g
Korejski čili 2 žlički
Ingver v prahu 2 žlički
Čebula v prahu 2 žlički (Nahrin)
Začimbe za ribe 2 žlički
Sol 2 žlički
Poper 1 žlička
Kozice predčasno odmrznemo in jih odcedimo. Česen, čebulo, bučke, kitajsko zelje in korenje narežemo na drobne kocke in vse skupaj zmešamo v posodi.
V kuhalno posodo nalijemo olivno olje, ki ga segrejemo. Nato dodamo na drobno narezano zalenjavo in 100 ml vode. Dodamo sol, čebulo v prahu, ingver v prahu, korejski čili in poper. Premešamo, pokrijemo s pokrovko in dušimo 25 minut. Občasno premešamo.
Po 25 minutah odstranimo pokrovko in kuhamo, da izhlapi vsa tekočina. To preverimo tako, da na sredini s kuhovnico odmaknemo maso in preverimo koliko tekočine je še ostalo.
Ko tekočina izhlapi, na sredino dodamo maslo, počakamo, da se raztopi in dodamo odcejene kozice, ki jih začinimo z mešanico začimb za ribe. Malo prepražimo in potem vse skupaj premešamo ter brez pokrovke kuhamo 35 minut, da izhlapi vsa tekočina.
Ko tekočina izhlapi, maso odstavimo iz ognja in jo prestavimo v posodo, da se ohladi.
Medtem, ko se masa (nadev) ohlaja, si pripravimo vse potrebno za oblikovanje cmočkov. Vodo v posodici, testo za cmočke, pladenj ali krožnik in žličko za nadevanje.
Za oblikovanje cmočkov si na dlan naložimo testo za cmočke na katere dodamo 1-2 žlički nadeva. Ob straneh testo, s prstom, namočimo z vodo in jih zapremo. Pazimo, da iztisnemo ves zrak, da testo tesno objame nadev. Oblikujemo jih tako, da naredimo 5-7 gub.
Kadar pripravljamo večjo količino cmočkov, da jih bomo zamrznili, jih zlagamo na krožnike, ki jih prej posujemo z riževim ali koruznim škrobom, da se nam ne sprimejo. Cmočke za zamrzovanje čimprej zavijemo z živilsko folijo in takoj shranimo v zamrzovalnik.
Nadevane cmočke lahko soparimo, pražimo ali cvremo. V tem primeru jih najprej soparimo 5-7 minut v uparjevalniku Nato jih popečemo v ponvi na olju. Popečemo jih po dveh straneh tako, da ena stran cmočkov ostane mehka, dve pa zapečno hrustljavi. Gyoze lahko postrežemo tople ali hladne. Kot predjed, prilogo ali kot samostojno jed. Poleg postrežemo sojino ali teriyaki omako v katero pomakamo cmočke.
Pa dober tek.
Add comment
Comments