Gyoze - azijski cmočki

Published on 4 September 2024 at 10:11
Rating: 5 stars
1 vote
Gyoze - recept Kulinastično

Slastni azijski cmočki polnjeni z rahlo pikantnim nadevom iz kozic in zelenjave.

Zahtevnost: 3 / Čas trajanja: priprava 30 minut, dušenje 25 minut, kuhanje 35 minut, oblikovanje 90 minut (za 60 kosov), parjenje 7 minut, praženje 10 minut 


Za pripravo potrebujemo

Kozice 540 g

Testo za Gyoze 500 g

Bučke 500 g

Korenje 400 g

Čebula 300 g

Kitajsko zelje 200 g

Česen 40 g

Maslo 30 g

Korejski čili 2 žlički

Ingver v prahu 2 žlički

Čebula v prahu 2 žlički (Nahrin)

Začimbe za ribe 2 žlički

Sol 2 žlički

Poper 1 žlička

 

Gyoze - recept Kulinastično

Kozice predčasno odmrznemo in jih odcedimo. Česen, čebulo, bučke, kitajsko zelje in korenje narežemo na drobne kocke in vse skupaj zmešamo v posodi. 

Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično

V kuhalno posodo nalijemo olivno olje, ki ga segrejemo. Nato dodamo na drobno narezano zalenjavo in 100 ml vode. Dodamo sol, čebulo v prahu, ingver v prahu, korejski čili in poper. Premešamo, pokrijemo s pokrovko in dušimo 25 minut. Občasno premešamo. 

Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično

Po 25 minutah odstranimo pokrovko in kuhamo, da izhlapi vsa tekočina. To preverimo tako, da na sredini s kuhovnico odmaknemo maso in preverimo koliko tekočine je še ostalo.

Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično

Ko tekočina izhlapi, na sredino dodamo maslo, počakamo, da se raztopi in dodamo odcejene kozice, ki jih začinimo z mešanico začimb za ribe. Malo prepražimo in potem vse skupaj premešamo ter brez pokrovke kuhamo 35 minut, da izhlapi vsa tekočina.

Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično

Ko tekočina izhlapi, maso odstavimo iz ognja in jo prestavimo v posodo, da se ohladi.

Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično

Medtem, ko se masa (nadev) ohlaja, si pripravimo vse potrebno za oblikovanje cmočkov. Vodo v posodici, testo za cmočke, pladenj ali krožnik in žličko za nadevanje.

Gyoze - recept Kulinastično

Za oblikovanje cmočkov si na dlan naložimo testo za cmočke na katere dodamo 1-2 žlički nadeva. Ob straneh testo, s prstom, namočimo z vodo in jih zapremo. Pazimo, da iztisnemo ves zrak, da testo tesno objame nadev. Oblikujemo jih tako, da naredimo 5-7 gub.

Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično

Kadar pripravljamo večjo količino cmočkov, da jih bomo zamrznili, jih zlagamo na krožnike, ki jih prej posujemo z riževim ali koruznim škrobom, da se nam ne sprimejo. Cmočke za zamrzovanje čimprej zavijemo z živilsko folijo in takoj shranimo v zamrzovalnik.

Gyoze - recept Kulinastično

Nadevane cmočke lahko soparimo, pražimo ali cvremo. V tem primeru jih najprej soparimo 5-7 minut v uparjevalniku Nato jih popečemo v ponvi na olju.  Popečemo jih po dveh straneh tako, da ena stran cmočkov ostane mehka, dve pa zapečno hrustljavi. Gyoze lahko postrežemo tople ali hladne. Kot predjed, prilogo ali kot samostojno jed. Poleg postrežemo sojino ali teriyaki omako v katero pomakamo cmočke.

Pa dober tek.

Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično
Gyoze - recept Kulinastično

Add comment

Comments

There are no comments yet.