Preprost recept za pripravo odlične priloge iz sveže blitve in česna.
Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 30 minut
Za pripravo potrebujemo
Blitva 650 g
Maslo 25 g
Česen 4 stroki
Olivno olje
Sol
Poper
Blitvo operemo, izrežemo stebla in jih razrežemo na manjše kose. Prav tako razrežemo liste.
Stebla in liste oparimo ali blanširamo tako, da najprej 7 minut parimo stebla in nato dodamo še liste ter vse skupaj parimo še dobrih 5 minut.
Med parjenjem ali blanširanjem pripravimo česen, ki ga na drobno sesekljamo.
V posodo nalijemo olje, ga segrejemo in popražimo česen. Ko česen zadiši, zmanjšamo ogenj in dodamo blitvo ter premešamo.
Začinimo s soljo in poprom, dodamo maslo ter kuhamo, da nekaj tekočine izhlapi. Opcijsko lahko dodamo še 1 žlico sojine omake.
Pripravljeno blitvo naložimo na servirni krožnik in postrežemo toplo kot prilogo. Lahko pa dodamo kuhan krompir in postrežemo kot samostojno jed.
Pa dober tek.
Add comment
Comments