Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki

Published on 28 September 2022 at 10:57
Rating: 5 stars
1 vote
Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično

Kremasta jed, iz doma narejenih testenin, ki razvaja naše brbončice.

Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 20 minut


Za pripravo potrebujemo

Puranja prsa 250 g

Gobe 250 g

Sveže doma narejeni široki rezanci 300 g - glej recept Domače testenine

Smetana za kuhanje 250 ml

Bela čebula 1 kos

Petršilj 10 g

Sir Parmezan 3 žlice

Česen 1 strok

Groba sol 1 žlica

Sol

Poper

Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično

Meso in gobe narežemo na manjše koščke. Čebulo, česen in petršilj sesekljamo na drobno.

Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično

Na ponev dodamo olje in ga segrejemo. 

Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično

Na segreto olje dodamo čebulo, ki jo posteklenimo in dodamo sesekljan česen.

Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično
Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično

Ko česen zadiši, dodamo meso, ga začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj še rahlo popražimo.

Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično

Dodamo gobe, premešamo in pokrijemo s pokrovko. Pražimo 7 minut na srednjem ognju. Občasno premešamo.

Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično
Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično

Po 7 minutah odstranimo pokrovko, dodamo sesekljan petršilj, premešamo in pražimo, dokler ne izhlapi vsa tekočina. Če nam tekočina prepočasi hlapi, povišamo jakost ognja.

Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično
Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično
Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično

Ko izhlapi vsa tekočina dodamo smetano za kuhanje, premešamo in pražimo do vretja.

Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično

Ko omaka zavre, ugasnemo ogenj in umešamo 2 žlici parmezana. Pokrijemo s pokrovko in pričnemo s pripravo testenin.

Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično

V večji lonec nalijemo vodo, dodamo 1 žlico grobe soli in premešamo. Pokrijemo s pokrovko in počakamo, da voda zavre.

Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično

Ko voda zavre, dodamo sveže rezance, ki jih v kropu kuhamo le minuto in pol.

Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično
Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično

Skuhane rezance prestavimo direktno iz posode v ponev k omaki.

Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično
Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično

Vse skupaj temeljito premešamo. Lahko dodamo še malo vode v kateri so se kuhali rezanci. Naložimo na krožnik, potresemo s parmezanom in petršiljem ter postrežemo toplo.

 

Pa dober tek.

Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično
Domači široki rezanci s puranom in gobami v smetanovi omaki - recept Kulinastično

Add comment

Comments

There are no comments yet.