Kremasta jed, iz doma narejenih testenin, ki razvaja naše brbončice.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 20 minut
Za pripravo potrebujemo
Puranja prsa 250 g
Gobe 250 g
Sveže doma narejeni široki rezanci 300 g - glej recept Domače testenine
Smetana za kuhanje 250 ml
Bela čebula 1 kos
Petršilj 10 g
Sir Parmezan 3 žlice
Česen 1 strok
Groba sol 1 žlica
Sol
Poper
Meso in gobe narežemo na manjše koščke. Čebulo, česen in petršilj sesekljamo na drobno.
Na ponev dodamo olje in ga segrejemo.
Na segreto olje dodamo čebulo, ki jo posteklenimo in dodamo sesekljan česen.
Ko česen zadiši, dodamo meso, ga začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj še rahlo popražimo.
Dodamo gobe, premešamo in pokrijemo s pokrovko. Pražimo 7 minut na srednjem ognju. Občasno premešamo.
Po 7 minutah odstranimo pokrovko, dodamo sesekljan petršilj, premešamo in pražimo, dokler ne izhlapi vsa tekočina. Če nam tekočina prepočasi hlapi, povišamo jakost ognja.
Ko izhlapi vsa tekočina dodamo smetano za kuhanje, premešamo in pražimo do vretja.
Ko omaka zavre, ugasnemo ogenj in umešamo 2 žlici parmezana. Pokrijemo s pokrovko in pričnemo s pripravo testenin.
V večji lonec nalijemo vodo, dodamo 1 žlico grobe soli in premešamo. Pokrijemo s pokrovko in počakamo, da voda zavre.
Ko voda zavre, dodamo sveže rezance, ki jih v kropu kuhamo le minuto in pol.
Skuhane rezance prestavimo direktno iz posode v ponev k omaki.
Vse skupaj temeljito premešamo. Lahko dodamo še malo vode v kateri so se kuhali rezanci. Naložimo na krožnik, potresemo s parmezanom in petršiljem ter postrežemo toplo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments