Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki

Published on 10 October 2022 at 09:38
Rating: 5 stars
2 votes
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Recept za pripravo domačih raviolov polnjenih s skuto, špinačo in sirom v družbi jurčkov v smetanovi omaki.

Zahtevnost: 3 / Čas trajanja: 60 minut


Za pripravo potrebujemo

Testo za testenine 500 g - glej recept Domače testenine

Gobe (jurčki ali šampinjoni) 400 g

Mlada špinača 250g

Ribani sir Parmezan 125 g

Sveža skuta 400 g - Kmetija Potokar

Smetana za kuhanje 350 ml

Domači mladi sir 100 g - Kmetija Potokar

Domače maslo 1 žlica - Kmetija Potokar

Jajce 1 kos

Čebula 1 kos

Česen 2 stroka ali 4 manjših

Groba sol 1 žlica

Petršilj 5 g

Muškatni oršček 1 žlička

Sol

Poper

 

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Čebulo narežemo na drobno. Sesekljamo česen. Na manjše koščke narežemo gobe in naribamo mladi sir. Tokrat sem uporabil odličen mladi sir kmetije Potokar.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Uparimo ali skuhamo špinačo. Jo temeljito ožamemo in jo ohladimo v zamrzovalniku ali hladilniku.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Za pripravo nadeva v posodi zmešamo skuto, muškatni orešček in jajce. Tokrat sem uporabil svežo skuto kmetije Potokar. Vse skupaj temeljito premešamo.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Dodamo ribani sir Parmezan in premešamo.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Dodamo še ribani mladi sir in premešamo. Tokrat sem uporabil svež mladi sir kmetije Potokar.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Ko se nam špinača ohladi, jo z rokami močno ožamemo in izstisnemo čimveč tekočine. S škarjami jo narežemo v nadev.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Temeljito premešamo, da dobimo enakomerno zmes.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Nadev poskusimo in po potrebi dosolimo.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Za pripravo raviolov razrežemo testo za testenine na 4 enake kose. Pomokamo delovno površino in testo razvaljamo na tanko (lahko uporabimo tudi strojček za izdelavo testenin).

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Na razvaljano testo naložimo nadev in testo prepognemo. S spodnjim delom dlani raviole zapremo in jih oblikujemo.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Z rezalnikom za testenine raviole izrežemo in jih zatesnimo z vilico. Odvečno testo shranimo in ga ponovno razvaljamo za pripravo dodatnih raviolov. Raviole zložimo na pladenj.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Za pripravo smetanove omake z jurčki v ponev dodamo olje. Na segreto olje dodamo čebulo in jo popražimo, da postekleni. Ko čebula postekleni dodamo sesekljan česen in ko zadiši dodamo še žlico domačega masla. Tokrat sem uporabil maslo kmetije Potokar.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Ko se maslo raztopi dodamo gobe. Jih malo popražimo in jih začinimo s soljo in poprom.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Dodamo petršilj in kuhamo dokler vsa tekočina ne izhlapi. 

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Med tem, ko se omaka kuha, v lonec nalijemo vodo, dodamo 1 žlico grobe soli in jo zavremo.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

V vrelo vodo dodamo sveže raviole in jih kuhamo 5-6 minut in jih odstranimo iz vode.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Ko vsa tekočina v omaki izhlapi, dodamo smetano za kuhanje, temeljito premešamo in pokuhamo do vretja.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Na krožnik zložimo raviole in dodamo omako, potresemo z ribanim sirom Parmezan in postrežemo toplo. Poleg jedi se prileže dobro belo vino.

 

Pa dober tek.

Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično
Polnjeni domači ravioli v smetanovi omaki z jurčki - recept Kulinastično

Add comment

Comments

Marusa
2 years ago

Odlični ravioli!