Recept za pripravo domačih raviolov polnjenih s skuto, špinačo in sirom v družbi jurčkov v smetanovi omaki.
Zahtevnost: 3 / Čas trajanja: 60 minut
Za pripravo potrebujemo
Testo za testenine 500 g - glej recept Domače testenine
Gobe (jurčki ali šampinjoni) 400 g
Mlada špinača 250g
Ribani sir Parmezan 125 g
Sveža skuta 400 g - Kmetija Potokar
Smetana za kuhanje 350 ml
Domači mladi sir 100 g - Kmetija Potokar
Domače maslo 1 žlica - Kmetija Potokar
Jajce 1 kos
Čebula 1 kos
Česen 2 stroka ali 4 manjših
Groba sol 1 žlica
Petršilj 5 g
Muškatni oršček 1 žlička
Sol
Poper
Čebulo narežemo na drobno. Sesekljamo česen. Na manjše koščke narežemo gobe in naribamo mladi sir. Tokrat sem uporabil odličen mladi sir kmetije Potokar.
Uparimo ali skuhamo špinačo. Jo temeljito ožamemo in jo ohladimo v zamrzovalniku ali hladilniku.
Za pripravo nadeva v posodi zmešamo skuto, muškatni orešček in jajce. Tokrat sem uporabil svežo skuto kmetije Potokar. Vse skupaj temeljito premešamo.
Dodamo ribani sir Parmezan in premešamo.
Dodamo še ribani mladi sir in premešamo. Tokrat sem uporabil svež mladi sir kmetije Potokar.
Ko se nam špinača ohladi, jo z rokami močno ožamemo in izstisnemo čimveč tekočine. S škarjami jo narežemo v nadev.
Temeljito premešamo, da dobimo enakomerno zmes.
Nadev poskusimo in po potrebi dosolimo.
Za pripravo raviolov razrežemo testo za testenine na 4 enake kose. Pomokamo delovno površino in testo razvaljamo na tanko (lahko uporabimo tudi strojček za izdelavo testenin).
Na razvaljano testo naložimo nadev in testo prepognemo. S spodnjim delom dlani raviole zapremo in jih oblikujemo.
Z rezalnikom za testenine raviole izrežemo in jih zatesnimo z vilico. Odvečno testo shranimo in ga ponovno razvaljamo za pripravo dodatnih raviolov. Raviole zložimo na pladenj.
Za pripravo smetanove omake z jurčki v ponev dodamo olje. Na segreto olje dodamo čebulo in jo popražimo, da postekleni. Ko čebula postekleni dodamo sesekljan česen in ko zadiši dodamo še žlico domačega masla. Tokrat sem uporabil maslo kmetije Potokar.
Ko se maslo raztopi dodamo gobe. Jih malo popražimo in jih začinimo s soljo in poprom.
Dodamo petršilj in kuhamo dokler vsa tekočina ne izhlapi.
Med tem, ko se omaka kuha, v lonec nalijemo vodo, dodamo 1 žlico grobe soli in jo zavremo.
V vrelo vodo dodamo sveže raviole in jih kuhamo 5-6 minut in jih odstranimo iz vode.
Ko vsa tekočina v omaki izhlapi, dodamo smetano za kuhanje, temeljito premešamo in pokuhamo do vretja.
Na krožnik zložimo raviole in dodamo omako, potresemo z ribanim sirom Parmezan in postrežemo toplo. Poleg jedi se prileže dobro belo vino.
Pa dober tek.
Add comment
Comments
Odlični ravioli!