Rigatoni Carbonara

Published on 17 October 2022 at 09:06
Rating: 5 stars
2 votes
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično

Recept za klasične italijanske testenine Carbonara.

Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 20 minut


Za pripravo potrebujemo

Testenine Rigatoni 350 g (uporabimo lahko tudi Spaghetti/Spaghettoni/Paccheri)

Guanciale (svinjske ličnice s poprom) 200 g - uporabimo lahko tudi panceto ali pečeno slanino

Jajca 3 kos + 1 (1 jajce na osebo + 1 dodatno jajce za več omake)

Sir Pecorino 200 g

Sir Parmigiano Reggiano 100 g - uporabimo laho tudi sir Grana Padano

Groba sol 1 žlica

Poper

 

Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično

Svinjskim ličnicam odrežemo skorjo in jih narežemo na manjše kose ter naribamo obe vrsti sira.

Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično

V lonec nalijemo vodo, dodamo 1 žlico grobe soli in segrejemo do vretja.

Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično

Med tem, ko se voda segreva, v posodo ubijemo 4 jajca in jih razžvrkljamo. Dodamo sir Pecorino, ga z metlico temeljito umešamo in dobro popramo ter premešamo.

Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično

V ponev dodamo svinjske ličnice in jih na nizkem ognju pražimo do zlato rjave barve.

Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično

Ko voda v loncu zavre dodamo testenine in jih kuhamo 10 minut oziroma upoštevamo navodila za pripravo na embalaži.

Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično

Ko so testenine kuhane ugasnemo ogenj. V jajčno zmes dodamo eno zajemalko vode v kateri so se kuhale testenine in premešamo z metlico.

Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično

Testenine prestavimo direktno iz lonca v ponev, kjer smo pražili svinjske ličnice (s tem v ponev dodamo tudi nekaj vode v kateri so se kuhale testenine). Zalijemo z jajčno maso in na nizkem ognju konstantno mešamo, dokler se jajčna zmes ne zgosti. Testenine Rigatone Carbonara naložimo na krožnik, velikodušno potresemo z ribanim sirom Parmigiano Reggiano in postrežemo takoj.

 

Pa dober tek.

Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično
Rigatoni Carbonara - recept Kulinastično

Add comment

Comments

Boris
2 years ago

Vrhunski recept. Hitro, okusno in enostavno :-)