Recept za pripravo svežih domačih testenin za lazanjo.
Zahtevnost: 2 / Čas trajanja: 60 minut
Za pripravo potrebujemo
Jajca 3 kos
Pšenična moka 300 g (trgovina Hruška)
Olivno olje 4 žlice (trgovina Hruška)
Sol
Testo lahko zamesimo sami ali pa si pomagamo s kuhinjskim robotom. V posodo stresemo moko, dodamo jajca, ščepec soli in 3 žlice olivnega olja.
S kuhinjskim robotom mešamo maso cca. 10 minut oz. ročno zgnetemo, da dobimo kompaktno testo.
Kompaktno testo prestavimo na delovno površino in dodatno ročno zgnetemo ter oblikujemo hlebček.
Testo rahlo naoljimo in ga damo v vrečko. Shranimo v hladilniku 30 minut.
Po 30 minutah testo vzamemo iz hladilnika in ga razdelimo na 8 kosov.
Razrezane kose oblikujemo v diske in jih na stroju za testenine razvaljamo v podolgovate trakove. Debelina testa naj bo cca. 2 milimetra. Testo lahko razvaljamo tudi ročno z valjarjem.
Iz papirja ali kartona si pripravimo šablono za rezanje. Velikost naj bo primerna pekaču, ki ga bomo uporabili za peko lazanje.
Izrezane trakove polagamo na rahlo pomokano površino. Trakove izrezujemo dokler ne porabimo vsega testa. Testenine lahko uporabimo takoj ali pa počakamo, da se popolnoma posušijo ter jih shranimo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments