Noro sočni burger z burger pleskavico.
Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 15 minut
Priprava in pečenje plesk burgerja
Burger pleskavice (za en burger cca. 140 g) - glej recept Burger pleskavice
Sveže bombetke s sezamom
Narezan svež češnjev ali navaden paradižnik
Narezano sveže zelje
Kisle kumarice
Čedar sir v lističih
Zelena solata
Majoneza
Kečap
Sirarcha (čili omaka) - opcijsko za ljubitelje pikantnega
Za pripravo plesk burgerja si pripravimo vse potrebne sestavine in najprej na olju ali maslu popečemo prerezane bombetke z obeh strani. Popečene bombetke si pripravimo na krožnik in jih namažemo z majonezo ter kečapom.
Na ponvi popečemo burger pleskavice (recept za burger pleskavice) z ene strani približno 4 minute. Burger pleskavic med pečenjem ne tlačimo ali stiskamo, da ostanejo sočne! Ko burger pleskavice popečemo z ene strani, jih obrnemo in jim dodamo čedar sir. Pokrijemo s pokrovko in pečemo še 4 minute. Ko so burger pleskavice pečene jih odložimo na stran za približno 3 do 5 minut, da se sokovi umirijo in povežejo.
Sestavljanje plesk burgerja in postrežba
Na premazano bombetko z majonezo in kečapom naložimo na tanko narezane kisle kumarice in na trakove narezano sveže zelje. Preko tega naložimo burger pleskavico s stopljenim sirom in dodamo še paradižnik ter solato.
Plesk burger damo v postrežno vrečko v katero na sredino zapičimo leseno špiko ali mini leseno viličico. V kolikor tega nimamo, ga postrežemo le na krožniku. Seveda se poleg dobrega plesk burgerja prileže hladno pivo.
Pa dober tek.
Add comment
Comments
Preverjeno vrhunsko. Sočen in slasten.
Dodana slanina v plesko naredi pravi ameriski okus, chili pa doda se piko na i. Socno mastno in slastno! Super recept