Preprost recept za pripravo sočnih tuninih zrezkov pečenih v pečici.
Zahtevnost: 1 / Čas trajanja: 40 minut
Za pripravo potrebujemo
Tunini zrezki 6 kos (200-250 g na osebo)
Olivno olje
Sol
Poper
Priloga:
Krompir
Sladek krompir
Čebula
Tunine zrezke osušimo s papirnato brisačko in jih začinimo s soljo in poprom. Pekač premažemo z oljem in naložimo zrezke, ki jih po vrhnji strani naoljimo.
Kot prilogo lahko spečemo še krompir in sladek krompir ter čebulo. Vse skupaj narežemo na manjše kose, začinimo s soljo, poprom in mleto rdečo papriko. Dodamo 2 žlici olivnega olja, premešamo in pečemo 32 minut v srednjem delu pečice na 200 stopinj celzija. Po 20 minutah peke krompirja dodamo tunine zrezke, ki jih pečemo 7 minut v zgornjem delu pečice na ventilacijskemu načinu prav tako na 200 stopinj celzija. Po 7 minutah nastavimo pečico na najmočnejšo jakost zgornjega žara in pečemo še 5 minut.
Pečene tunine zrezke in krompir vzamemo iz pečice, naložimo na srevirni krožnik in postrežemo toplo. Tekočino, ki se nabere v pekaču nalijemo v srevirno posodico in jo uporabimo za preliv tuninih zrezkov. Kot dodatno prilogo lahko pripravimo še blitvo s česnom (glej recept Blitva s česnom).
Pa dober tek.
Add comment
Comments